Van herinrichting van het erf naar een bed & breakfast, van pluktuin en boomgaard tot de verkoop van streekproducten. Erfeigenaren Joyce en Emiel maken van hun droom werkelijkheid, samen met erfcoach Agnes.

Toen erfcoach Agnes werd benaderd door de eigenaren van boerderij Erve van der Wal, was hun intentie het bouwen van een nieuwe schuur. Een oude stal zou gesloopt en vervangen worden. De aanvraag voor het wijzigen van het bestemmingsplan was al de deur uit. Al pratende bleek dat het erf veel meer te bieden had. Allemaal mogelijkheden waar de erfeigenaren nog niet over hadden nagedacht.

Grootse plannen
Er bleek veel meer uit het erf te halen, waarbij zowel Joyce als Emiel in hun eigen kracht zouden blijven staan. De aanvraag voor de wijziging van het bestemmingsplan werd stopgezet. Joyce en Emiel werkten samen het nieuwe bedrijfsplan uit. Het erf werd steeds multifunctioneler.

Na de herinrichting van het erf staat er nu een bed and breakfast op de planning. De prachtige omgeving zorgt voor een mooie overnachtingslocatie met 10 kamers. Deze kamers zijn voor een deel gelegen in de oude boerderij en voor een deel te vinden in de nieuw te bouwen kapschuur. Ook een boomgaard en een pluktuin horen bij het totaalplaatje. In de pluktuin worden straks diverse eetbare bloemen en groenten gezaaid. Daarnaast worden in de boomgaard diverse fruitbomen geplant voor heerlijke appels, peren en kersen. Een deel van de oogst uit de pluktuin en uit de boomgaard wordt verwerkt tot streekproducten die op het erf worden verkocht in een eigen winkel.

Omarmd door de natuur
Het erf ligt temidden van diverse wandel en fietsroutes en grenst aan ‘De Doorbraak’, een natuurlijk ingerichte waterloop. Een prachtige plek midden in de natuur en op steenworp afstand van de stad Almelo. De eigenaren van Erve van der Wal willen voor al die fietsers en wandelaars een rustpunt creëren. Een plek voor een pauze en een dampende kop koffie met iets lekkers.

De erfcoach
Waar blijft nu de erfcaoch in dit verhaal? Wat was haar rol? Erfcoach Agnes Mentink gaf Joyce en Emiel ruimte om te dromen. Ze adviseerde: Kijk eens naar wat je écht wilt. Laat je daarbij niet leiden door wat mag of kan door de geldende kaders. Wat Agnes deed? Ze hielp deze erfeigenaren om van hun droom werkelijkheid te maken.

Datum
Categorie
Erfverhalen