Samen met de erfcoach gaat de familie Briene op zoek naar de opties om hun biologische erfactiviteiten uit te breiden.

De familie Briene aan de Schapendijk in Wierden wil haar activiteiten op het gebied van biologisch boeren uitbreiden. Met zoon Jeroen (24) wordt volgend jaar een maatschap gevormd. De familie hield een dialoogdiner, waar deskundigen uit diverse instanties aanschoven.
 

 

De jonge boer werkt momenteel al volop mee in het bedrijf, waar biologische melkkoeien en biologische leghennen en scharrelleghennen gehouden worden. De koeien zijn vooral de verantwoordelijkheid van Jeroen: “Ik spring bij de kippen bij als het nodig is.”

Verkoopruimte
De boerderij beschikt over een verkoopruimte waar vlees, eieren, aardappels, uien en wortelen verkocht worden; verkoop kan ook via de website www.nottersei.nl. “De plannen zijn om producten meer rechtstreeks aan de consument aan te bieden, zonder schakels daartussen”, vertelt hij.

Opvangen regenwater
Er staat meer op de planning. “We willen proberen het regenwater op eigen erf op te vangen, zodat we het zomers kunnen gebruiken voor het besproeien van de gewassen. We proberen ook nog meer langdurige pachtgrond te verkrijgen; als je biologisch wilt boeren, wil je ook graag je eigen voer voor de beesten kunnen verbouwen.”

Erfcoach
Met erfcoach Angela Pigge worden de mogelijkheden daarvoor onderzocht. “Zij reflecteert naar je toe, je ziet zo duidelijk wat je plannen zijn. Ze weet waar ze moet zijn voor bepaalde vragen, met korte lijntjes naar personen en instanties; je hebt sneller antwoord op de vragen die je hebt. Angela weet ook waar je in bepaalde gevallen rekening mee moet houden.” “Wanneer het klaar is? We hebben geen tijdsplan. We gaan eerst eens bekijken wat er allemaal kan.”

 

Geïnteresseerd en wilt u ook eens sparren met een erfcoach. Neem dan vrijblijvend contact met ze op. Ze helpen u graag op weg. 

Datum
Geschreven door
Twente TV
Gemeente
Wierden
Categorie
Erfverhalen